SYSTEMISCH WERK IN TEAMS

Ben je weleens tegengekomen dat, ondanks een capabel en welwillend team, je telkens vastloopt op hetzelfde struikelblok, patroon of vraagstuk? In zo'n situatie kan een systemische blik op de organisatie, het team en bijvoorbeeld de klant verhelderend werken.

Tijdens het traject onderzoeken we de dynamieken om uiteindelijk efficiënter naar doelen te kunnen werken. Naast een analytische benadering van de vraag, kijken we naar de verbindingen in een ruimtelijke weergave, als een soort levende infographic. Door uit te zoomen en even geen onderdeel te zijn van het geheel, kan een breder perspectief helderheid verschaffen. Oude gewoontes en belemmerende overtuigingen worden heroverwogen, er wordt gekeken naar wat dienend is. Hierdoor krijgt iedereen zijn juiste plek en ontstaat er balans in uitwisseling. 

De werkvormen kunnen variëren afhankelijk van de vraag, het team en de complexiteit. Soms begeleid ik het team en in andere situaties is alleen het begeleiden van de teamleider afdoende. Principes als plek, balans in uitwisseling en ordening zijn thema's die vaak onderzocht worden.

Als je niet bekend bent met Systemisch Werk, roept dit wellicht vragen op. Ik geef graag toelichting aan de hand van jullie specifieke situatie.